Omenapiirakka

-Murotaikina (pakaste)
-noin 2 rkl fariinisokeria
-4 omenaa (hapanta)
-noin 2 rkl margariinia
- pari kourallista neljänviljanhiutaleita
-kanelia

Sulata murotaikina ja painele se vuokaan pohjalle ja reunoille.

Lado päälle omenalohkot.

Ripottele omenien päälle kanelia.

Sekoita huoneenlämpöinen margariini ja neljänviljanhiutaleet, "murusta" omenien päälle.

Ripottele vielä fariinisokeri päällimmäiseksi.

Paista 200-225 asteisen uunin keskitasolla n. 20min, tai kunnes taikinan reunat ovat kullanruskeita.

Ihan älyttömän hyvää! Varsinkin vaniljakastikkeen kanssa.

Tosi hyvää myös kylmänä.

Annosmäärä riippuu tietty annosten koosta.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 136 grammaa

Peppi87

Peppi87 sanoi...

Helppo ja nopea. :)

maanantai 12.01.2009 klo 12:07

AineksetMääräEnergiaPHRK
Murotaikina Sunnuntai (Raisio), annos 400g1797g8265kcal107.8g808.5g521g18g
Fariinisokeri (Dan sukker), annos 15g135g526kcal0.3g130.7g0g0g
Neljänviljan täysjyvähiutale Nalle 1dl (40g)449g1437kcal49.4g283g12.6g53.9g
Kevytlevi, 40%, vähäsuolainen180g719kcal12.6g3.6g71.9g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 2336g901kcal3.7g190.6g2.1g35g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9792g23695kcal347.6g2832.8g1215.2g213.8g
Valittu annoskoko4896g11848kcal173.8g1416.4g607.6g106.9g
Annoskoko puolitettuna2448g5924kcal86.9g708.2g303.8g53.5g
Arvot/100g100g242kcal3.5g28.9g12.4g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=96751