Sitruunakääretorttu

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Vatkaa munat, sokeri ja makeutusjauhe vaahdoksi (5g makeutusjauhetta= 0,5dl).

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon.

Sekoita varovasti nostellen.

Lisää sitruunamehua mielesi mukaan.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

Tasoita pinta.

Paista uunin keskitasossa 6-8 minuuttia.

Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota paperi varovasti ja anna jäähtyä.

Levitä sitruunarahka täytteeksi ja rullaa kääretorttu muotoon.

Herkuttele!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Innan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, punnittu kuorineen (käsittelemätön)1593g2216kcal176.9g6.4g165.7g0g
Sokeri 304g1235kcal0g303.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 326g1118kcal33.2g228.1g3.9g11.4g
Perunajauho 1dl=70g362g1213kcal0.4g296.9g0g0g
Leivinjauhe 29g51kcal1.5g11g0g0.1g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore72g18kcal0g6.5g0g0.1g
Sitruunarahka (Valio), annos 100g2173g3476kcal156.4g347.6g152.1g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g36g105kcal0.4g20.3g0g14.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9792g18865kcal737.6g2441.4g643.4g52.2g
Valittu annoskoko4896g9433kcal368.8g1220.7g321.7g26.1g
Annoskoko puolitettuna2448g4716kcal184.4g610.4g160.9g13.1g
Arvot/100g100g193kcal7.5g24.9g6.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99179