Gluteeniton leipä, tumma

Lämmitä vesi, lisää suola, rouheet, psyllium, siirappi, sokerijuurikas ja öljy turpoamaan noin 5min.

Lisää muut ainekset ja vaivaa yleiskoneella taikinaksi, tarkista jauhon määrä sopivaksi.

Laita koko taikina syvälle uunipellille ja nostata 10 min -> paista noin 40 min 180astetta.

Muista pistellä paistamisen alussa.

Jäähdytä, leikkaa, syö tai pakasta heti.

Helppo ja nopea tehdä; valmista tunnissa, työtä noin 5min.

Reseptistä tulee n. 36 annosta ja yksi annos painaa n. 56 grammaa

Hal
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Psylliumkuitu, annos 6g0.1g0.1kcal0g0g0g0.1g
Siirappi 1g2.9kcal0g0.7g0g0g
Sokerijuurikaskuitu (Fibrex), annos 100g1.2g0.7kcal0.1g0.1g0g0.9g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.5g4.4kcal0g0g0.5g0g
Gluteeniton jauhoseos vehnätärkkelysvalmiste 4.8g17kcal0.3g3.7g0.1g0.1g
Maissijauho, hienoksi jauhettu 2.4g9kcal0.1g2g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 24g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.3g0kcal0g0g0g0g
Tattarisuurimo / -jauho 8.5g27kcal1g5.1g0.2g0.5g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 2.4g7.8kcal0.7g0.2g0.5g0.7g
Auringonkukansiemen 1.7g10kcal0.4g0.2g0.8g0.1g
Kurpitsansiemen,kuoreton1.7g8.3kcal0.3g0.7g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana98g175kcal5.8g25.4g5.4g4.8g
Valittu annoskoko49g88kcal2.9g12.7g2.7g2.4g
Annoskoko puolitettuna25g44kcal1.5g6.4g1.4g1.2g
Arvot/100g100g179kcal5.9g25.9g5.5g4.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=127974