Aapon hernesoppa

-Pese herneet.

-Liota herneitä vuorokausi.

-Laita herneet kiehumaan ja kuori vaahto.

-Lisää suola, aromisuola, mustapippuri + 2tl meiramia
-Kiehuta hernekeittoa 2 tuntia miedolla lämmöllä.

-Paista palvikinkku ilman lisättyä rasvaa, siivilöi lopuksi ylimääräinen rasva.

-Paista porsaan suikaleet ilman lisättyä rasvaa.

-Lisää lihat keittoon.

-Pilko porkkanat ja lisää keittoon kun keitto on kiehunut reilun tunnin.

-Lisää sipuli ja sinappi keittoon.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 224 grammaa

Aapo69
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 6.4g20kcal1.2g3.1g0.1g0.7g
Vesi32g0kcal0g0g0g0g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 0.1g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Palvikinkku, ylikypsä (Pirkka)1.5g4.7kcal0.2g0g0.4g0g
Maustamaton porsaan kevyt suikale (Atria), annos 100g2.9g2.7kcal0.5g0g0.1g0g
Sipuli (kuorittu)2.1g0.6kcal0g0.1g0g0g
Sinappi, mieto, meira 125g0.4g0.6kcal0g0.1g0g0g
Porkkana 3.2g1.1kcal0g0.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana98g59kcal3.8g7g1.2g1.6g
Valittu annoskoko49g30kcal1.9g3.5g0.6g0.8g
Annoskoko puolitettuna25g15kcal1g1.8g0.3g0.4g
Arvot/100g100g60kcal3.9g7.1g1.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=138568