Kotoinen voileipäkakku

Täyte 1:
Pienennä sienet ja purjosipuli, paista pannulla.

Kuori ja pilko sitten omena sekaan.

Lisää seokseen purkilinen viiliä.

Mausta.

Täyte 2:
Keitä 2 kananmunaa.

Lisää kananmunahakkeeseen purkillinen rajuustoa ja 50 g pehmeää margariinia.

Mausta.

Paahtoleipää tarvitaan yht.27 kpl, eli 9 kpl kuhunkin kerrokseen.

Levitä ensmmäinen kerros paahtoleipää neliön muotoisesti (3x3).

Kostuta levitetyt leivät kevyesti kasvisliemellä (1,5 tl/paahtis).

Levitä leipien päälle ensimmäinen täyte.

Asettele seuraava kerros paahtoleipää, kostuta leivät.

Lisää toinen täyte.

Lisää päälle vielä yksi kerros leipää ja kostuta leivät.

Koristele päälikerros jos haluat.

Pidä jääkaapissa useamman tunnin tai yön yli ennen tarjoilua.

*

Kotioloissa koristekerros jää usein tekemättä; mutta siihen sopisivat käytettäväksi esimerkiksi kurkku ja muut raikkaat maut.

Täytettyinä leipiä on vaikea puolittaa siististi.

Luontevasti saa tarjolle 9 kpl 3-kerroksisia annoksia.

Yksi annos täyttää vatsan pitkäksi aikaa.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 196 grammaa

Kanerva2
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maggi kasvisliemikuutio 12 g/kpl0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Oivariini 30% Balansia, Valio1.4g4.2kcal0g0g0.4g0g
Raejuusto rasvaton, maustamaton 0,3% (Valio) 200 g purkki5.6g3.6kcal0.7g0.1g0g0g
Kananmuna, keitetty 2.8g4kcal0.3g0g0.3g0g
Omena, keskiarvo, punnittu kuorineen 7.8g2.5kcal0g0.5g0g0.1g
Virgino kylmäpuristettu rypsiöljy0.3g2.4kcal0g0g0.3g0g
Purjosipuli 2.8g0.6kcal0.1g0.1g0g0.1g
Viili Valio Hyla (rasvaa 1%)5.6g2.2kcal0.2g0.3g0.1g0g
Herkkusieni, tuore Pirkka5.6g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Paahtoleipä, Fazer moniviljatoast17g50kcal1.7g8.3g0.9g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana99g142kcal6.2g19g4g2g
Valittu annoskoko49g71kcal3.1g9.5g2g1g
Annoskoko puolitettuna25g36kcal1.6g4.8g1g0.5g
Arvot/100g100g144kcal6.3g19.3g4.1g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=78554