Mustikka-rahkapiirakka

Piirakkapohja: levitä kauramurotaikina.

Vähäsokerinen täyte: Sekoita marjat ja maissitärkkelys (1 rl) ja levitä taikinapohjalle.

Vatkaa kermavaahto vaahdoksi, myös kanamunat.

Sekoita nyt kaikki aineet keskenään (lisää maissitärkkelystä, sitruuna- tai apelsiinikuorta) ja kaata massa marjojen päälle. 180-200 astetta, noin 35 min.

'kohupiim' on maitorahka 0,1 %
'hapukoor' on smetana 10%

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 157 grammaa

Kuukiir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kauramurotaikina myllynp10g46kcal0.8g4.6g2.8g0.4g
Kohupiim (Tere)10g8.2kcal1.7g0.4g0g0g
Hapukoor (Tere)0.8g0.9kcal0g0g0.1g0g
Kanamuna, kuorittu (Kultamuna,hyvänolon omega), annos 60g3.1g4.3kcal0.4g0g0.3g0g
Maissitärkkelys 0.5g1.7kcal0g0.4g0g0g
Sokeri 0.5g2.1kcal0g0.5g0g0g
Kermavaahto, valio2.6g7.8kcal0.1g0.2g0.8g0g
Mustikka, Pakkasmarja20g6.5kcal0.1g1.2g0.1g0.6g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton1.2g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana98g156kcal6.2g14.6g8.2g2g
Valittu annoskoko49g78kcal3.1g7.3g4.1g1g
Annoskoko puolitettuna25g39kcal1.6g3.7g2.1g0.5g
Arvot/100g100g159kcal6.3g14.9g8.4g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=322709