Omenapiirakka

Pohja: sekoita ensin voi ja sokeri, sitten jauhot ja leivinjauhe.

Taputtele vuoan pohjalle, saa jäädä murumaiseksi.

Täyte: pilko omenat, laita pohjan päälle.

Ripottele kanelia päälle.

Sekoita kulhossa maitorahka ja kerma, kaada päällimmäiseksi.

Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia, jos omenia on vähemmän, lyhyempikin aika riittää.

Eli ota pois uunista kun piirakka tuoksuu kypsältä.

:) Piirakan kaveriksi sopii esim vaniljakastike.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g17g5.7kcal0g1.2g0.1g0.3g
Voi (perinteinen meijerivoi)4.7g34kcal0g0g3.8g0g
Sokeri6.3g25kcal0g6.2g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g7.2g26kcal0.9g5g0.2g0.3g
Leivinjauhe 0.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl6.3g21kcal0.1g0.2g2.2g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g7.8g5.1kcal0.9g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana99g236kcal3.8g26g12.6g1.2g
Valittu annoskoko49g118kcal1.9g13g6.3g0.6g
Annoskoko puolitettuna25g59kcal1g6.5g3.2g0.3g
Arvot/100g100g239kcal3.9g26.4g12.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84574