Kalakeitto ranskalaiseen tapaan eli boullabaisseöljy

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaada kattilaan vesi ja lisää mausteet myös laakerinlehti, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai 1/2 sitruunan mehulla.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 450 grammaa

Sirpa1958
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 4.4g1kcal0.1g0.1g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)2.2g0.6kcal0g0.1g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Juuriselleri 2.2g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.7g5.9kcal0g0g0.7g0g
Tomaattipyree, Pirkka1.5g1.3kcal0.1g0.3g0g0g
Vesi18g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri, annos 1g0.2g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Puna-ahven pakaste8.7g8.6kcal1.6g0g0.2g0g
Katkarapu pienet (pirkka)3.9g2.6kcal0.6g0g0g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)5.5g5.6kcal0.9g0.1g0.2g0g
Valkoviini kuiva 2.2g1.5kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana99g56kcal6.6g1.4g2.2g0.4g
Valittu annoskoko49g28kcal3.3g0.7g1.1g0.2g
Annoskoko puolitettuna25g14kcal1.7g0.4g0.6g0.1g
Arvot/100g100g57kcal6.7g1.4g2.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146156