Sadonkorjuupiiras

Valmista sadonkorjuupiiraan täyte.

Kuori ja hienonna sipulit.

Raasta kuoritut juurekset karkeaksi.

Kuullota sipulit öljyssä paistokasarissa.

Lisää joukkoon juuresraasteet ja kuullota ne käännellen.

Kaada joukkoon vesi ja kuumenna kiehuvaksi.

Hauduta seosta kannen alla 5–10 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Mausta seos haudutuksen aikana.

Anna ylimääräisen nesteen haihtua.

Lisää juustoraaste.

Tarkista maku.

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.

Sekoita nopeasti joukkoon maito ja öljy.

Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä täyte pohjan päälle.

Ripottele pinnalle juustoraaste.

Paista sadonkorjuupiirasta 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 132 grammaa

Emakko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 6.3g22kcal0.6g4.4g0.1g0.2g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl6.3g21kcal0.9g3.5g0.4g0.7g
Leivinjauhe 0.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Kevytmaito (Valio)3.1g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka1.4g12kcal0g0g1.4g0g
Sipuli (kuorittu)3.1g0.8kcal0g0.2g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.3g0.3kcal0g0g0g0g
Porkkana 7.8g2.6kcal0g0.4g0g0.2g
Palsternakka 4.7g3kcal0g0.6g0g0.2g
Sellerimuhennos 3.1g1.8kcal0.1g0.2g0.1g0.1g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka0.5g4.1kcal0g0g0.5g0g
Vesi9g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0g0.1kcal0g0g0g0g
Oregano, kuivattu 0g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g3.1g9kcal1g0g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana99g158kcal5.4g19.2g6g3g
Valittu annoskoko50g79kcal2.7g9.6g3g1.5g
Annoskoko puolitettuna25g40kcal1.4g4.8g1.5g0.8g
Arvot/100g100g159kcal5.4g19.4g6g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=388323