Mustikka-rahkapiirakka

Pohjaan:
8dl vehnäj.

5dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2tl leivinj.

2tl soodaa

250 voita sulatettuna

2dl piimää
2 munaa

5prk mustikkapilttiä

Rahkaseos:
500g rahkaa
2dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2 munaa
20-30ml sitruunamehua

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sulatettu voi.
Ota puolet annoksesta pinnalle muruiksi ripoteltavaksi.

Toiseen puoleen lisää piimä ja munat, tämä on pohjataikina.

Levitä taikina pellille.

Levitä mustikkasoseet taikinan päälle.

Sekoita rahkaan munat, sitruunamehu ja vanilliinisokeri.

Kaada rahkaseos päälle.

Ripottele murutaikina tasaisesti pinnalle.

Paista 200* ½tuntia.

Anna jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista.

Säilytä kylmässä.

Säilyy hyvänä yli viikonkin, parhaimmillaan yleensä siinä vaiheessa kun loppuu.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 8.7g30kcal0.9g6.1g0.1g0.3g
Sokeri 10g40kcal0g9.9g0g0g
Leivinjauhe 0.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Ruokasooda 0.2g0kcal0g0g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.3g1.1kcal0g0.3g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g4.2g30kcal0g0g3.3g0g
Piimä, rasvaton, maitokolmio, annos 150g3.3g1kcal0.1g0.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 3.7g5.2kcal0.5g0g0.4g0g
Rahka, rasvaton, maustamaton (Rainbow), annos 250g8.3g5.8kcal1g0.3g0g0g
Mustikkaa soseena (Piltti) 125g10g4.6kcal0g1g0.1g0.2g
Sitruunamehu, laimentamaton0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana99g237kcal5g35.6g7.8g1g
Valittu annoskoko50g118kcal2.5g17.8g3.9g0.5g
Annoskoko puolitettuna25g59kcal1.3g8.9g2g0.3g
Arvot/100g100g239kcal5g35.9g7.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=430615