Kalakeitto Ranskalaisittain

Ohjeet

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.

Kuori juurekset ja pilko kuutioiksi.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasvikset siinä puuhaarukalla sekoittaen.

Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita, ettei tule kokkareita.

Lisää joukkoon vesi, liemikuutio ja tomaattisose.

3. Paloittele kuoritut perunat pieniksi kuutioiksi.

Lisää ne keittoon paloitellun kalan kanssa ja kypsennä keittoa 10-15 minuuttia.

4. Lisää keittoon katkaravut, ranskankerma, sitruunamehu ja mausteet.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 453 grammaa

Jujaka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 6.8g5.2kcal0.1g1.1g0g0.1g
Porkkana 1.8g0.6kcal0g0.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 27g0kcal0g0g0g0g
Selleri, annos 50g1g0.1kcal0g0g0g0g
Ruokakerma (Pirkka), annos 200g0.5g0.7kcal0g0g0.1g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 0.2g0.6kcal0g0.1g0g0g
Voi 0.2g1.4kcal0g0g0.2g0g
Sipuli (kuorittu)1.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Lohifilee 5.5g11kcal1g0g0.7g0g
Katkarapu 2.5g1.7kcal0.4g0g0g0g
Tomaattipyre (Eldorado), annos 70g1.9g1.9kcal0.1g0.4g0g0g
Valkopippuri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Ruohosipuli 0.1g0kcal0g0g0g0g
Timjami, annos 3g0g0.1kcal0g0g0g0g
Valkosipuli, tuore, silputtu0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana99g47kcal3.2g3.6g2g0.2g
Valittu annoskoko50g24kcal1.6g1.8g1g0.1g
Annoskoko puolitettuna25g12kcal0.8g0.9g0.5g0.1g
Arvot/100g100g48kcal3.2g3.6g2g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=111674