Kaalilaatikko

Suikaloi kaali ja sipuli.

Laita ne kiehuvaan, suolattuun veteen (tai suolan sijaan voi laittaa kasvisliemikuutio x2). Anna kiuhua kunnes kaali pehmenee hieman.

Paista jauheliha ja mausta esim.

grillimausteella.

Keitä riisi lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä.

Kun kaali on pehmennyt, kaada nesteestä suurinosa pois (säästä n. 5dl).

Yhdistä sipuli-kaaliseos, keitetty riisi sekä jauheliha keskenään.

Lisää siirappi, soija sekä halutessasi kerma (hyvää tulee ilman kermaakin).

Kaada seos voideltuun uunivuokaan, päälle hieman korppujauhoja ja sitten uuniin.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mammu84
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali20g4.2kcal0.2g0.7g0g0.4g
Kariniemen kananpojan jauheliha (Kariniemi), annos 400g5g6.4kcal0.7g0g0.4g0g
Rypsiöljy Kultasula (Ravintoraisio oy), annos 16g0.2g1.8kcal0g0g0.2g0g
Sipuli (kuorittu)5g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Siirappi 1.7g5.3kcal0g1.3g0g0g
Soijakastike 0.7g0.5kcal0g0.1g0g0g
Korppujauho 0.3g1.1kcal0g0.2g0g0g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g4.1g2.3kcal0.1g0.3g0.1g0g
Täysjyväriisi Risella keitetty (Risella), annos 100g7.5g9kcal0.2g1.9g0.1g0.1g
Kariniemen kalkkunan paistijauheliha (Kariniemi), annos 200g5g6.9kcal0.9g0g0.3g0g
Lihaliemikuutio Maggi0.1g0.4kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana99g79kcal4.4g9.4g2.2g1.2g
Valittu annoskoko50g39kcal2.2g4.7g1.1g0.6g
Annoskoko puolitettuna25g20kcal1.1g2.4g0.6g0.3g
Arvot/100g100g79kcal4.4g9.5g2.2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=113364