Eofiksen kaalipata

Perinteinen ja maistuva pataruoka

neljä annosta

400g naudan (luomu) jauhelihaa
voita ruskistamiseen
1 pienehkö varhaiskaali
2 porkkanaa
3 sipulia
vähän vettä
mausteita maun mukaan, esim.

suolaa, maustepippuria ja meiramia

Ruskista jauheliha voissa (valurauta) padassa.

Lisää paloitellut sipuli ja porkkanat, kuullota hetki.

Lisää paloiteltu kaali ja noin 2 dl vettä, laita kansi padan päälle ja hauduta kauan, siis ainakin tunti, mutta mitä pidempään sen parempaa.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta ja herkuttele esimerkiksi puolukoiden kanssa.

Lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali18g3.7kcal0.2g0.6g0g0.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g5.1g1.4kcal0g0.3g0g0.1g
Sipuli (käsittelemätön)5.1g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Vesi7g0kcal0g0g0g0g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g14g24kcal2.8g0g1.4g0g
Kevytlevi, 40%, vähäsuolainen0.7g2.8kcal0g0g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana100g66kcal6.2g2.2g3.4g1.2g
Valittu annoskoko50g33kcal3.1g1.1g1.7g0.6g
Annoskoko puolitettuna25g17kcal1.6g0.6g0.9g0.3g
Arvot/100g100g67kcal6.2g2.2g3.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=223241