Bolognesekastike

1. Kuumenna voi ja oliiviöljy kasarissa.

Lisää sipuli-, selleri-, porkkanasilppu ja persilja.

Kypsennä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta eivät ruskistuneita.

2. Lisää jauhelihat ja suola.

Hämmentele puuhaarukalla murumaiseksi.

3. Lisää joukkoon viini ja hauduta kastiketta nopin 3 minuuttia, kunnes neste imeytyy kasviksiin ja lihaan.

4. Lisää maito, muskottipähkinä ja lihaliemeen sekoitettu tomaattipyree.

Kiehauta ja vähennä lämpöä hetki, kun poreilu alkaa.

Pidä kansi raollaan ja hauduta kastiketta noin 2 tuntia mahdollisimman alhaisella lämmöllä välillä sekoittaen.

Lisää lihalientä tarvittaessa.

5. Ota kastike liedeltä ja lisää kerma ja pippuri.

Tarkista suolaisuus

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Kirpie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Kahvikerma (Ingman), annos 40g5.3g10kcal0.1g0.2g1g0g
Vesi, vesijohtovesi 11g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio (Maggie, kirkas)0.6g1.9kcal0.1g0.1g0.2g0g
Tomaattipyree, Pirkka2.8g2.3kcal0.1g0.5g0g0g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 1.8g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Valkoviini makea 4.2g4.1kcal0g0.3g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 14g31kcal2.5g0g2.4g0g
Persilja 0.1g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 4.9g1.6kcal0g0.3g0g0.1g
Lehtiselleri 1.1g0.1kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)2.8g0.8kcal0g0.1g0g0g
Oliiviöljy 0.5g4.4kcal0g0g0.5g0g
Voi 1.1g7.7kcal0g0g0.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana100g130kcal5.8g3.2g10g0.2g
Valittu annoskoko50g65kcal2.9g1.6g5g0.1g
Annoskoko puolitettuna25g33kcal1.5g0.8g2.5g0.1g
Arvot/100g100g130kcal5.8g3.2g10g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=62165