Hunajainen omena-pähkinämuffinssi

Huom: Pähkinät mitataan rouhittuna! (ainesosissa ei ollut tätä vaihtoehtoa.) Muutkin pähkinät kuin hasselpähkinät käyvät.

Omenan (1-2 kpl) sijaan voi käyttää myös banaania.

--
Vaahdota margariini ja hunaja.

Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita taikinaan jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Lisää lopuksi pähkinät ja pienet banaani- tai omenakuutiot varovasti sekoittaen.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa 40–50 minuuttia.

Resepti alunperin Suomen Mehiläishoitajain Liiton sivuilta.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80 % laktoositon 4.7g33kcal0g0g3.7g0g
Hunaja 8.8g29kcal0g7.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 6.9g10kcal0.9g0g0.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 8.1g28kcal0.8g5.7g0.1g0.3g
Leivinjauhe 0.6g1.1kcal0g0.2g0g0g
Hasselpähkinä 2g13kcal0.3g0.1g1.2g0.4g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 19g6.7kcal0g1.3g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana100g241kcal4g28.8g11.4g2.2g
Valittu annoskoko50g120kcal2g14.4g5.7g1.1g
Annoskoko puolitettuna25g60kcal1g7.2g2.9g0.6g
Arvot/100g100g242kcal4g28.9g11.4g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101623