Ihana jauhelihakastike ja vihannekset

VIHANNEKSET:
Kuutioi paprika ja kesäkurpitsa kattilaan.

Väännä levy neloselle (jos asteikko on 1-6) ja anna kypsyä sillä välin kun teet kastikkeen.

Älä lisää ollenkaan nestettä; vihanneksista tulee tarvittava määrä.

Kun vihannekset ovat pehmentyneet, lisää pieni ripaus makeutusainetta.

KASTIKE:
Laita kylmälle pannulle jauheliha, tomaatit lohkoina, tomaattipyre, ketsuppi ja murskattu valkosipuli.

Levy täysille ja sekoittele lastalla.

Kun liha on kypsää js tomaatit ovat pehmentyneet muusiksi, lisää vuohenjuusto, mausta kastike ja lisää lopuksi ripaus makeutusainetta myös soosiin.

Tomaattipyreen voi korvata esim pastakastikkeella, ja smetanan creme fraichella.

Sitten vaan lapataan lautaselle soosi ja vihannekset ja nautitaan! Hauduttelu kestää hetken, mutta maku on sen arvoinen...

Maku paranee entisestään kun päälle ripottelee mustaleimaraastetta :)

Alkuperäinen ohje @ karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 319 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika, punainen7.8g2kcal0.1g0.4g0g0.2g
Ketsuppi, Heinz1.4g1.4kcal0g0.3g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Chili mausteseos, Old El Paso0.3g0.9kcal0g0.2g0g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha16g26kcal3g0g1.6g0g
Tomaattipyre concentrato di pomodoro (Freshona), annos 140g5.5g5.3kcal0.3g0.8g0g0g
Tomaattimurska, polpa di pomodori (Freshona), annos 400g16g3.7kcal0.2g0.6g0g0g
Purjosipuli 2g0.4kcal0g0g0g0g
Oltermanni, perinteinen1.2g4.2kcal0.3g0g0.3g0g
Luomu ketsuppi (Biona), annos 20g0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana100g89kcal7.8g4.6g3.8g0.4g
Valittu annoskoko50g44kcal3.9g2.3g1.9g0.2g
Annoskoko puolitettuna25g22kcal2g1.2g1g0.1g
Arvot/100g100g89kcal7.8g4.6g3.8g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=196795