Taboulleh

Kiehauta 2 dl vettä, johon on lisätty 1 tl kuvattua minttua ja ½ tl suolaa.

Nosta kattila liedeltä ja lisää 2 dl kuskusia.

Laita kansi päälle ja anna kuskusin kypsyä keittämättä.

Poista tomaateista sisukset ja pilko pieneksi.

Samoin sipuli (mielellään punainen), tuorekurkku ja persija.

Purista ½ sitruunan mehu.

Jos käytät "kokonaisia" aurinkokuivattuja tomaatteja, niin pilko myös nämä.

Sekoita kypsä kuskus irtonaiseksi haarukalla ja yhdistä kaikki ainekset.

Voit halutessasi "keventää" salaattia pienentämällä oliiviöljyn 0,25 dl määrää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Pusi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, aurinkokuivattu, öljyssä 4.7g11kcal0.2g0.8g0.7g0.3g
Persilja 0.9g0.3kcal0g0g0g0.1g
Oliiviöljy 2.4g21kcal0g0g2.4g0g
Tomaatti 9g2.1kcal0.1g0.3g0g0.1g
Kurkku 8.5g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)2.8g0.8kcal0g0.1g0g0g
Kuskus, keitetty, suolaa ja öljyä 19g35kcal0.9g6g0.7g0.3g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore2.4g0.6kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana100g142kcal2.4g15g7.6g1.8g
Valittu annoskoko50g71kcal1.2g7.5g3.8g0.9g
Annoskoko puolitettuna25g36kcal0.6g3.8g1.9g0.5g
Arvot/100g100g142kcal2.4g15g7.6g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=73500