Soijarouhesämpylät

Resepti muokattu Hyvä Terveys 3/2009 s. 76 ohjeesta:

Liota soijarouhepapuja 50 min.
Lämmitä vesi ja öljy 40 asteiseksi.

Sekoita hiiva, suola, siemenet ja leseet vehnäjauhoihin.

Lisää ne ja murskatut valkosipulin kynnet sekä soijapapurouhe veteen.

Sekoita.

Alusta grahamjauhot joukkoon.

Kohota lämpimässä peitettynä 30 min. Pyöritä sämpylöiksi.

Kohota.

Voitele vedellä.

Paista 225 asteessa 10 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Aretta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 19g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 1.7g15kcal0g0g1.7g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.3g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0.3g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukansiemen 3.1g19kcal0.7g0.4g1.5g0.2g
Kauralese 1.9g6.7kcal0.3g0.9g0.1g0.3g
Valkosipuli 0.3g0.3kcal0g0g0g0g
Soijarouhe, vaalea 1.1g4.2kcal0.4g0.5g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 12g42kcal1.2g8.5g0.1g0.4g
Grahamjauho 10g34kcal1.1g6.3g0.2g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana100g241kcal7.4g33.2g7.2g4g
Valittu annoskoko50g120kcal3.7g16.6g3.6g2g
Annoskoko puolitettuna25g60kcal1.9g8.3g1.8g1g
Arvot/100g100g241kcal7.4g33.3g7.2g4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112785