Annen pullataikina

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.

Laita taikinateko astiaan sokeri, suola, kardemumma, kanamuna, vatkaa eli vaahdota hieman käsin vispaamalla.

Lisää tähän vaahtoon hiivamaito seos.

Ala lisätä jauhoja ensin vispilällä sekoittaen noin parin minuutin ajan (jauhoja tässä vaiheessa n. 5dl), jonka jälkeen lisää leseet ja alat tekemään taikinaa käsin . Lisäilet pikkuhiljaa jauhoja, taas seuraavat 5dl, nyt vielä sulatettu kädenlämpöinen voi ja loput jauhot.

Voi olla että joudut lisäämään jauhoja tai vähentämään niitä, riippuu taikinan tekijästä ja myös jauhoista.

Anna pullataikinan kohota lämpimässä paikassa n.20min.

Sitten voit leipoa pullataikinasta pullat.

Tee esim.

pyöreitä pullia (annoksesta tulee n.30 kpl) .Kohota pullat, voitele munalla ja paista 200c n.10min

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Annemaria73
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt116g54kcal3.7g5.6g1.7g0g
Hiiva, 50g12g7.1kcal1.5g0.1g0g0g
Sokeri 33g132kcal0g32.6g0g0g
Suola, annos 3g1.2g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g2.3g7.2kcal0.3g1.4g0.2g0.7g
Kananmuna 50g(kpl)12g15kcal1.3g0g1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 256g879kcal26.1g179.2g3.1g9g
Voi 35g253kcal0.4g0.1g28.4g0g
Kauralese, Sydänystävä, 1dl=50g23g75kcal4g10.7g1.7g4.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana980g2842kcal74.6g459.4g72.2g27.6g
Valittu annoskoko490g1421kcal37.3g229.7g36.1g13.8g
Annoskoko puolitettuna245g711kcal18.7g114.9g18.1g6.9g
Arvot/100g100g290kcal7.6g46.9g7.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=224726