Lasagne, kevyempi

1. Valmista jauhelihakastike:
Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Ruskista jauheliha ja lisää loppuvaiheessa sipuli ja valkosipuli.

Lisää tomaattimurska ja mausteet, hauduta miedolla lämmöllä kannen alla n. 15 min, ja tarkista maku.

2. Valmista juustokastike:
Sekoita 2 ruokalusikalliseen öljyä jauhot.

Lisää maito pienissä erissä, koko ajan sekoittaen.

Keitä miedolla lämmöllä vähän väliä sekoittaen n. 5 min. Sekoita joukkoon juustoraaste.

3. Kokoa lasagne: Laita voidellun lasagnevuoan pohjalle kerros pastalevyjä, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta.

Jatka samaan tapaan, jätä päällimmäiseksi pastakerros ja annos juustokastiketta.

Paista 200-asteisessa uunissa n.10 min., vähennä lämpö 175-asteeseen ja jatka kypsentämistä n.40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 280 grammaa

Hannel86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha88g145kcal16.6g0g8.8g0g
Sipuli (kuorittu)18g4.7kcal0.2g0.8g0g0.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.8g1.8kcal0.1g0.3g0g0g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)88g22kcal0.9g4.8g0g1.2g
Basilika, kuivattu 0.7g1.7kcal0.1g0.1g0g0.3g
Ruokasuola jodioitu 1.4g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.2g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Paprikajauhe 0.4g1.4kcal0.1g0.1g0.1g0.2g
Porkkana 37g12kcal0.2g2.1g0.1g0.9g
Vehnäjauho puolikarkea 6.6g23kcal0.7g4.6g0.1g0.2g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 175g47kcal5.8g5.4g0g0g
Juustoraaste, Arla Kadett+ 12%33g76kcal9.5g0.8g3.9g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 5.9g52kcal0g0g5.9g0g
Lasagnelevy Rainbow35g130kcal5g25.2g1.1g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana980g1033kcal78.4g88.6g40g8.6g
Valittu annoskoko490g517kcal39.2g44.3g20g4.3g
Annoskoko puolitettuna245g258kcal19.6g22.2g10g2.2g
Arvot/100g100g105kcal8g9g4.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=119111