Chili con verdura

Pane valkoiset pavut edellisenä iltana likoamaan runsaaseen veteen.

Huuhdo ja keitä 2-3 tuntia runsaassa vedessä.

Älä suolaa, sillä suola kuivattaa pavut.

Mausta keitinvesi laakerinlehdillä ja sipulilla, johon on painettu pari mausteneilikkaa.

Papuja kannattaa keittää kerralla enemmänkin, sillä ne voi pakastaa seuraavaa ruokalajia varten.

Voit tietysti käyttää myös valmiita tölkkipapuja.

Kuullota pilkottu sipuli ja paprika pannulla öljyssä.

Lisää valkosipulisilppu sekä chilijauhe tai punainen chilipalko, josta sisus ja siemenet poistettu.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemikuutio.

Tarkista suola ja pippuri.

Keitä 10 minuuttia.

Lisää juustoraaste ja hämmennä, kunnes juusto on sulanut.

Tarjoa ruskean kokojyväriisin kera.

Lisää pinnalle koristeeksi pilkottua kevätsipulia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 392 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkoiset pavut (Bonduelle), annos 100g156g141kcal9.4g23.4g0.2g0g
Paprika vihreä 43g9kcal0.4g1.1g0.1g0.8g
Sipuli (kuorittu)50g14kcal0.6g2.4g0.1g0.8g
Valkosipuli 6.2g6.8kcal0.5g1g0g0.1g
Chili paprika punainen13g5kcal0.2g1.1g0g0g
Pirkka luomu tomaattimurska156g47kcal2.2g10.2g0.8g0g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g3.8g8.1kcal0.5g0.8g0.3g0g
Dubliner Cheese, irlantilainen (Kerrygold), annos 50g63g245kcal16.2g0.1g20g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana980g950kcal60g80.2g43g3.4g
Valittu annoskoko490g475kcal30g40.1g21.5g1.7g
Annoskoko puolitettuna245g238kcal15g20.1g10.8g0.9g
Arvot/100g100g97kcal6.1g8.2g4.4g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238908