Omenapiirakka (gluteeniton)

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munasokerivaahtoon vuorotellen veden ja rasvan kanssa.

Kaada taikina voideltuun uunivuokaan (25cm).

Sekoita täytteen ainekset kulhossa (kermaviili, sokeri, muna ja vanilja).

Kaada täyte piirakan päälle.

Asettele omenalohkot piirakkapohjan päälle.

Ripottele kanelisokeri päälle.

Paista 200 asteteisessa uunissa n. 40min.

Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelon kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Tonton
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu45g57kcal4.9g0.1g4g0g
Sokeri 95g387kcal0g95.2g0g0g
Semper Fin Mix jauhoseos118g400kcal2.9g95.3g0.6g0g
Leivinjauhe 3.7g6.6kcal0.2g1.4g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3g12kcal0g3g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 56g0kcal0g0g0g0g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g56g404kcal0.6g0.6g44.8g0g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 75g64kcal2.3g3.3g4.5g0g
Kananmuna kuoreton 21g29kcal2.6g0.1g2.1g0g
Sokeri 16g64kcal0g15.7g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.5g6kcal0g1.5g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1.5g5.4kcal0.1g1.2g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana981g2868kcal27.2g434.8g112.2g0g
Valittu annoskoko490g1434kcal13.6g217.4g56.1g0g
Annoskoko puolitettuna245g717kcal6.8g108.7g28.1g0g
Arvot/100g100g292kcal2.8g44.3g11.4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=136813