Gluteeniton ja vähälaktoosinen suklaakakku

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon.

Paista pellillä leivinpaperin päällä tai voidellussa ja jauhotetussa vuoassa. 175 asteessa n. 40 min. Pellillä kypsyy hieman nopeammin.

Leikkaan jäähtynyt kakkulevy ja tee täyte.

Sulata suklaa miedolla lämmöllä ja sulattele joukkoon myös tuorejuusto.

Nosta pois levyltä ja vaahdota jäähtymisen aikana kerma, sokeri, vaniljasokeri.

Sekoita jäähtynyt "kastike" kermavaahdon joukkoon.

Lado vuorotellen kakkupohja ja kuorrute niin, että päällimmäiseksi jää kuorrutekerros.

Kostuta kakkulevyt kevyesti esim.

tuoremehulla tai vaniljalla maustetulla laktoosittomalla maidolla.

Koristele esim.

karkkirakeilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Heltsy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 83g118kcal10.3g0.2g8.5g0g
Sokeri 48g195kcal0g48.1g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g13g46kcal0.5g10.7g0.1g0.4g
Perunajauhot, Kolmen Konstin 4rkl=60ml=42g11g38kcal0g9.2g0g0.2g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 7.5g28kcal1.4g0.8g1.6g2.3g
Valio maustettu rahka 200g vanilja HYLA75g120kcal5.5g12g5.3g0g
Pandan tumma suklaa 150 g56g301kcal2.8g29.3g18g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl150g541kcal3g4.1g57.1g0g
Sokeri 23g92kcal0g22.5g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4.5g18kcal0g4.5g0g0g
Tuoremehu, Appelsiinitäysmehu (Rainbow), annos 200g19g7.5kcal0g1.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana981g3009kcal47g286.6g181.2g5.8g
Valittu annoskoko491g1505kcal23.5g143.3g90.6g2.9g
Annoskoko puolitettuna245g752kcal11.8g71.7g45.3g1.5g
Arvot/100g100g307kcal4.8g29.2g18.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=173905