Mustikkakukko (Kevennys)

Sekoita huoneenlämpöinen margariini, hunaja, ruisjauho ja leivinjauhe keskenään.

Vaivaa taikinaksi käsin.

Kauli taikina leivinpaperin päällä tasaiseksi levyksi noin 0,5 cm paksuiseksi.

Käytä kaulitsemisessa ruisjauhoja apuna, jotta kaulin ei tartu kiinni taikinaan.

Paina tyhjällä vuoalla sopivan kokoinen kansi mustikoille.

Pyörittele mustikat hunajassa ja perunajauhoissa.

Laita mustikat voidellun vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi noin 3 cm paksuudelle.

Aseta taikinakansi mustikoiden päälle vuokaan ja paista uunissa 200c noin 25-35 minuuttia.

Anna vetäytyä pöydällä hetken ja tarjoile halutessasi vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Samuelhovi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)800g3040kcal4g52g320g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 880g2676kcal77g487.5g16.7g122.3g
Leivinjauhe 40g70kcal2.1g15.1g0g0.2g
Hunaja 640g2114kcal3.2g517.1g0g0g
Mustikka metsä- 2400g1057kcal12g153.6g14.4g79.2g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 152g509kcal0.1g124g0.1g2.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9824g18931kcal196.8g2698.6g702.4g407.6g
Valittu annoskoko4912g9466kcal98.4g1349.3g351.2g203.8g
Annoskoko puolitettuna2456g4733kcal49.2g674.7g175.6g101.9g
Arvot/100g100g193kcal2g27.5g7.1g4.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=282527