Jauhelihakastike (Painonvartijat)

400 g naudan paistijauhelihaa
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
2 porkkanaa
3-4 lehtisellerinvartta
2 tlk (à 400 g) säilöttyä tomaattimurskaa
1,2 dl punaviiniä
1 rkl kuivattua yrttiseosta
ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
hienonnettuja tuoreita yrttejä, esim.

basilikaa ja oreganoa

1. Kuori ja hienonna sipulit ja murskaa valkosipulinkynsi.

Kuori ja kuutioi porkkanat ja hienonna lehtisellerinvarret.

2. Ruskista jauheliha.

Lisää kasvikset jauhelihan joukkoon pariksi minuutiksi kuullottumaan.

3. Kaada pannuun tomaattimurska sekä punaviini ja mausta seos yrttimausteilla.

Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia.

Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele pinnalle hienonnettuja yrttejä.

Tarjoile keitetyn pastan kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1199g1991kcal227.9g0g119.9g0g
Sipuli 330g100kcal4.1g15.8g0.7g5.6g
Valkosipuli 12g13kcal0.9g2g0.1g0.3g
Porkkana 390g127kcal2.4g21.7g0.8g9.9g
Lehtiselleri 225g29kcal2.5g2.5g0.4g2.2g
Tomaattimurska 2399g705kcal13.4g127.1g4.8g45.6g
Punaviini 360g254kcal1.1g0.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9828g6437kcal504.6g339.6g253.4g127.2g
Valittu annoskoko4914g3218kcal252.3g169.8g126.7g63.6g
Annoskoko puolitettuna2457g1609kcal126.2g84.9g63.4g31.8g
Arvot/100g100g66kcal5.1g3.5g2.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100216