Puolukka-maustekakku

4,5 dl vehnäjauhoja
3 dl fariinisokeria
2 tl inkivääriä
2 tl kanelia
2 tl neilikkaa
2 tl ruokasoodaa
2 dl puolukkasurvosta
2 kananmunaa
2 dl kermaa
1 dl voisulaa

1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.

2. Kaada joukkoon puolukkasurvos, munat, kerma ja voisula.

3. Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän, vian sen verran, että aineet tasoittuvat.

4. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista kakkua 175-asteisessa uunissa 60-70 minuuttia.

Lähde: www. hs.fi/ruoka

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Thya
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho (Sunnuntai), annos 65g117g411kcal14.1g83.3g2.5g3.5g
Fariinisokeri (Dan sukker), annos 15g121g470kcal0.2g117g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1.6g5.9kcal0.1g1.3g0.1g0g
Neilikka, annos 4g3.2g12kcal0.1g2.6g0.1g0g
Puolukkasurvos sokeroimaton 80g31kcal0.4g5.5g0.4g2.1g
Kananmuna kuorineen punnittu48g61kcal5.3g0.1g4.3g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 80g265kcal1.6g2.4g28.1g0g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g40g289kcal0.4g0.4g32.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana984g3091kcal44.4g425.2g135.4g11.2g
Valittu annoskoko492g1546kcal22.2g212.6g67.7g5.6g
Annoskoko puolitettuna246g773kcal11.1g106.3g33.9g2.8g
Arvot/100g100g314kcal4.5g43.2g13.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=128666