Kevyempi sitruunajuustokakku

Pohja:
400g gluteenittomia digestivekeksejä (esimerkkinä Semperin kauradigestivet)
100g Keijun tummansinistä margariinia (maidoton, vegaaninen)

Täyte:
300g pehmeää tofua
5dl Alpro Airy & Creamy -soijavispiä (kaksi purkkia)
2 sitruunaa
4-8 rkl tomusokeria, oman maun mukaan
4 tl vaniljasokeria

Lisäksi vadelmia tai muita marjoja soseena.

Murskaa keksit ja yhdistä ne sulaan margariiniin, sekoita hyvin.

Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (26cm) pohjalle tiiviisti.

Raasta sitruunoista kuori ja purista mehut.

Surauta tehosekoittimessa kaikki täytteen ainekset, kaada pohjan päälle ja peitä kannella tai foliolla.

Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia, jähmeämmän olomuodon saadaksesi pidempään.

Voit tarjoilla lisänä vaikkapa soseutettuja vadelmia tai muiden marjoja, ikään kuin kastikkeena.

(Reseptin kaloreihin laskettu 200g vadelmia.)

Kakku on vegaaninen ja pohjaan tulevista kekseistä riippuen myös mahdollisesti gluteeniton.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Nipanapa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tofu, pehmeä (oy soya ab)90g49kcal4.8g2.4g2.2g0g
Alpro airy & creamy (Alpro), annos 100g150g416kcal1.5g38.1g14.3g0.3g
Tomusokeri 1dl=60g9g36kcal0g9g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4.8g19kcal0g4.7g0g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml30g6.3kcal2.4g0g0.1g0g
Kauradigestive (Semper), annos 8g120g562kcal4.8g81.3g23.9g0g
Margariini 60%, keiju normaalisuolainen 30g159kcal0.1g0.1g17.9g0g
Vadelma 60g25kcal0.6g2.5g0.5g2.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana984g2542kcal28.4g276.2g117.8g5g
Valittu annoskoko492g1271kcal14.2g138.1g58.9g2.5g
Annoskoko puolitettuna246g636kcal7.1g69.1g29.5g1.3g
Arvot/100g100g258kcal2.9g28.1g12g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=371104