Katkarapu-kesäkurpitsapiiras

Sulata piirakkapohja-ainekset ja katkaravut.

Painele piirakkapohja vuokaan ja nosta kylmään lepäämään.

Valmista täyte.

Suikaloi kesäkurpitsa ja kypsennä öljyssä noin 5 minuuttia, kunnes vihannekset pehmenevät.

Sekoita jauhot joukkoon ja keitä minuutin ajan.

Lisää kasariin kuuma maito nauhana ja keitä, kunnes täyte on pehmeää ja sakeaa.

Anna täytteen jäähtyä hieman ja sekoita sitten joukkoon sulatetut ja huuhdellut katkaravut, huoneenlämpöiset, vatkatut kananmunat ja parmesan.

Mausta maun mukaan ja kaada täyte piirakkapohjalle.

Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista piirakkaa 225 asteessa n. puoli tuntia tai kunnes täyte on kauniin ruskea.

Anna piirakan levätä paistamisen jälkeen (puolisen tuntia) tai tarjoile kylmänä salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 219 grammaa

Keralagirl
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkapohja-ainekset (Pirkka), annos 225g63g295kcal5.8g32.9g15.2g0g
Katkarapu 56g39kcal8.1g0g0.6g0g
Kesäkurpitsa84g14kcal0.3g2.1g0.5g0.6g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g14g7.7kcal0.4g0.9g0.3g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 56g15kcal1.9g1.7g0g0g
Kananmuna, keitetty 31g44kcal3.9g0.1g3.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 18g63kcal1.9g12.8g0.2g0.6g
Rypsiöljy 7.6g67kcal0g0g7.6g0g
Mineraalisuola keskiarvo 8.4g0.1kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.6g1.6kcal0.1g0.2g0g0.1g
Valkopippuri 0.6g1.6kcal0.1g0.2g0g0.1g
Parmesan formaggio da pasta11g51kcal4.5g0g3.7g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g141g366kcal42.2g2.8g21.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana986g1931kcal138.4g107.4g104.8g2.8g
Valittu annoskoko493g965kcal69.2g53.7g52.4g1.4g
Annoskoko puolitettuna247g483kcal34.6g26.9g26.2g0.7g
Arvot/100g100g196kcal14g10.9g10.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=188196