Punainen katkarapukeitto

1 punasipuli
3 valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
3 tomaattia kannat poistettuina ja paloiteltuina
1 prk tomaattimurskaa
1/2 prk tomaattipurkin huuhteluvettä
1 prk kookosmaitoa
1 kalaliemikuutio
1 rkl ruskeaa ruokosokeria
3 rkl Maizena vaaleaa suurustetta
maissinjyviä pakastimen kätköistä
3 dl katkarapuja
cayennepippuria
suolaa

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.

Kuullota silppu kattilassa oliiviöljyssä.

Lisää tomaatit ja tomaattipurkin huuhteluvesi.

Sekoita joukkoon kalaliemikuutio sekä ruokosokeri.

Kiehauta ja keitä hiljaisella lämmöllä n. 15 min. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää kookosmaito.

Kiehauta.

Suurusta keitto suurusteella ja lisää maissi.

Keitä 5 minuuttia.

Lisää lopuksi katkaravut ja anna lämmetä.

Mausta cayennella ja tarvittaessa suolalla.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1640 grammaa

Anu09
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g300g81kcal3.9g14.4g0.6g5.1g
Rypsiöljy 30g265kcal0g0g30g0g
Tomaatti 1050g239kcal5.9g36.2g3.1g14.7g
Tomaattimurska 1200g353kcal6.7g63.6g2.4g22.8g
Kookosmaito 1200g2499kcal24.2g33.7g256g5.9g
Kalaliemikuutio 30g91kcal3g10.2g4.2g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 600g0kcal0g0g0g0g
Ruokosokeri30g122kcal0g30g0g0g
Maizena vaalea suuruste (Unilever), annos 5g30g111kcal0.3g25.2g0.9g0g
Katkarapu 450g308kcal65g0g4.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9840g8139kcal218g426.6g604.2g97.6g
Valittu annoskoko4920g4070kcal109g213.3g302.1g48.8g
Annoskoko puolitettuna2460g2035kcal54.5g106.7g151.1g24.4g
Arvot/100g100g83kcal2.2g4.3g6.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=175763