Mustikkakukko (Kevennys)

Sekoita huoneenlämpöinen margariini, hunaja, ruisjauho ja leivinjauhe keskenään.

Vaivaa taikinaksi käsin.

Kauli taikina leivinpaperin päällä tasaiseksi levyksi noin 0,5 cm paksuiseksi.

Käytä kaulitsemisessa ruisjauhoja apuna, jotta kaulin ei tartu kiinni taikinaan.

Paina tyhjällä vuoalla sopivan kokoinen kansi mustikoille.

Pyörittele mustikat hunajassa ja perunajauhoissa.

Laita mustikat voidellun vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi noin 3 cm paksuudelle.

Aseta taikinakansi mustikoiden päälle vuokaan ja paista uunissa 200c noin 25-35 minuuttia.

Anna vetäytyä pöydällä hetken ja tarjoile halutessasi vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Samuelhovi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)803g3050kcal4g52.2g321g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 883g2684kcal77.3g489.1g16.8g122.7g
Leivinjauhe 40g71kcal2.1g15.2g0g0.2g
Hunaja 642g2121kcal3.2g518.8g0g0g
Mustikka metsä- 2408g1060kcal12g154.1g14.4g79.5g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 153g511kcal0.1g124.4g0.1g2.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9856g18992kcal197.4g2707.6g704.6g409g
Valittu annoskoko4928g9496kcal98.7g1353.8g352.3g204.5g
Annoskoko puolitettuna2464g4748kcal49.4g676.9g176.2g102.3g
Arvot/100g100g193kcal2g27.5g7.1g4.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=282527