Anihain pika valkosipulinen tomaattikeitto

Pilko valkosipulit(3kpl) ohuiksi viipaleiksi.

Lämmitä oivariini kattilassa(ei ruskeaksi asti).

Kuulota valkosipuleita hetki oivariinissa.

Mitä kauemmin kuulotat sen vähemmän valkosipuli keitossa maistuu.

Älä anna valkosipuleiden ruskistua reunoilta.

Lisää loput ainekset.

Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä kannen alla n.30min.

Tarjoile tuoreen pantongin, raejuuston, fraichen tai vaikkapa krutonkien kera.

Keitto on parhaimmillaan seuraavina päivinä, kun maut ovat saaneet pyöristyä jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Anihai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g5g28kcal0.1g0.1g3g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.3g2.3kcal0.2g0.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 7.5g26kcal0.8g5.3g0.1g0.3g
Mustapippuri 0.5g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Tomaattimurska 376g110kcal2.1g19.9g0.8g7.1g
Ruokakerma kevyt 4% (Rainbow), annos 200g50g30kcal0.5g2.6g2g0.2g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 2g1.4kcal0g0.2g0g0.1g
Tabasco chipotle (Mc ilhenny), annos 5g0.1g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0.5g0kcal0g0g0g0g
Vesi50g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana987g398kcal7.6g57.4g11.8g15.6g
Valittu annoskoko494g199kcal3.8g28.7g5.9g7.8g
Annoskoko puolitettuna247g99kcal1.9g14.4g3g3.9g
Arvot/100g100g40kcal0.8g5.8g1.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=343928