Raparperikakku Sikke Sumari

Laita sokeri ja vesi kuumenemaan, kunnes sokeri alkaa ottamaan hiukan väriä ja lisää sitten raparperinpalat joukkoon.

Sekoita varovasti puulusikalla kunnes raparperi on "antautunut" ja lisää sitruunamehu.

Raparperia ei tarvitse kuoria jos se leikataan pieniksi paloiksi ja se on juuri nostettu puutarhasta, pesu riittää ja se, että katkaisee päät huolellisesti.

Tee taikinan aineksista taikina joko tehosekoittimessa tai käsin.

Sekoita voi ja sokeri ja kananmunat tehosekoittimessa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mantelirouhe omassa kulhossaan ja lisää tehosekoittimeen.

Mausta kardemummalla.

Suojaa vuoka leivinpaperilla ja painele puolet taikinasta vuoan pohjalle.

Lisää taikinan päälle raparperikompotti (varo ettet lisää liikaa nestettä) ja kompotin päälle loput taikinasta.

Paista uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia kakun korkeudesta riippuen.

Tarjoa kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Venalai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g541g3248kcal113.7g35.7g292.3g0g
Sokeri 541g2197kcal0g540.8g0g0g
Voisarvi croissant 541g1964kcal43.2g214.6g101g11.9g
Kananmuna kuoreton 165g236kcal20.7g0.5g17g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 60g171kcal9.3g0.1g15g0g
Vehnäjauho puolikarkea 541g1857kcal55.2g378.9g6.5g18.9g
Leivinjauhe 30g53kcal1.6g11.4g0g0.2g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g15g47kcal1.7g9g1.1g4.2g
Raparperi 1804g608kcal12.5g99.2g1.8g25.3g
Sokeri 196g793kcal0g195.3g0g0g
Fariinisokeri316g1282kcal0g315.5g0g0g
Vesi90g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton90g19kcal0.3g1.4g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9864g24951kcal516.4g3604.8g869.4g121.2g
Valittu annoskoko4932g12476kcal258.2g1802.4g434.7g60.6g
Annoskoko puolitettuna2466g6238kcal129.1g901.2g217.4g30.3g
Arvot/100g100g253kcal5.2g36.5g8.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=428759