Sitruunainen kesäkurpitsakastike pastalle (kevyempi versio)

Valmista kastike samalla, kun kypsennät pastaa.

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista raastetta muutama minuutti tai kunnes ne saavat vähän väriä.

Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.

Lisää herneet ja kerma.

Kiehauta ja anna lämmetä muutama minuutti.

Lisää sitruunankuori ja -mehu ja murennettu fetajuusto.

Yhdistä valutettuun pastaan.

-Lähde: Yhteishyvä Ruoka 07/2013

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 247 grammaa

Fabriikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 2000g361kcal11.2g50g8g14g
Oliiviöljy 140g1238kcal0g0g140g0g
Suola, annos 3g30g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 20g56kcal2.2g7.7g0.7g5.3g
Herne 1000g689kcal50.6g93.6g4g31g
Ruokakerma Valio 5%1000g600kcal12g28g50g0g
Fetajuusto 3% (Arla apetina), annos 200g750g750kcal135g1.5g22.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9880g7388kcal422g361.6g450.4g100.6g
Valittu annoskoko4940g3694kcal211g180.8g225.2g50.3g
Annoskoko puolitettuna2470g1847kcal105.5g90.4g112.6g25.2g
Arvot/100g100g75kcal4.3g3.7g4.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368328