Raparperitorttu ala Tuula

POHJA: voi, vehnäjauho, kaurahiutale, sokeri, leivinjauhe, kardemumma ja kananmunat.

Sulata rasva ja anna jäähtyä, Sekoita kuivat aineet ja lisää niihin rasva.

Lisää munat.

Levitä piirakkavuoka halk n. 27 cm. Paista 175 astetta n. 15 min.

RAPARPERIKOMPOTTI:
Kuori ja paloittele raparperi.

Pane raparperi ja sokeri (1 dl) kattilaan.

Keitä n. 5 min. kunnes raparperit ovat hajonneet.

Mausta kanelilla ja anna jäähtyä.

Levitä raparperikompotti jähtyneelle torttupohjalle.

Laita päälle esim.

vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.

Koristele esim.

mansikoilla ja kinuskikastikkeella.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 481g3490kcal5.7g1.9g391.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 469g1610kcal47.8g328.4g5.6g16.4g
Kunto Kaurahiutale (Nalle)168g539kcal25.3g79.2g12.8g30.3g
Sokeri 818g3320kcal0g817.2g0g0g
Leivinjauhe 48g85kcal2.5g18.2g0g0.2g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g14g45kcal1.6g8.7g1g4g
Kananmuna kuoreton 529g755kcal66.2g1.6g54.3g0g
Raparperi 2406g810kcal16.6g132.3g2.4g33.7g
Kaneli, jauhettu, annos 2g10g25kcal0.3g7.7g0.3g5.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9888g21358kcal332g2790.4g935.2g179.8g
Valittu annoskoko4944g10679kcal166g1395.2g467.6g89.9g
Annoskoko puolitettuna2472g5340kcal83g697.6g233.8g45g
Arvot/100g100g216kcal3.4g28.2g9.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=293595