Herkullinen mutta lihottava kakku

Kiehauta vesi ja lisää kaakaojauhe, Jätä jäähtymään.

Yhdistä kuivat aineet ja jätä sivuun.

Lisää kuiviin aineisiin vielä 2 tl soodaa (en löytänyt listasta)

vatkaa pehmennetty voi ja sokeri yhteen.

Lisää yksitellen kananmunat (4 kpl)

Lisää vuorotellen kaakao-vesi ja kuivat aineet.

paista kerrokset yksitellen irtopohjavuoassa (täten tulee nätimpi ja helpompi kasata n 18 minuuttia tai kunnes tökkäät tikun keskelle ja se tulee puhtaana pois.

Anna jäähtyä

vatkaa flora vispi vaahdoksi ja lisää 1 levy sulatettua pandan valkosuklaata

kokoa kakku laittamalla täytettä 2 väliin.

lämmitä kuohukerma lähes kiehumispisteeseen ja lisää 2 levyä pandan valkosuklaata ja 50g voita.

Anna jäähtyä hieman ja kaada kakun päälle.

Kermoita kakun reunat haluamallasi tavalla.

Vaivaa vaativa mutta kaiken vaivan arvoinen!

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 110 grammaa

Bluemoon
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaakaojauhe, sokeroimaton 17g62kcal3.1g1.8g3.6g5.1g
Vesi82g0kcal0g0g0g0g
Leivinjauhe 0.4g0.7kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Voi 60% rasvaa 43g232kcal0.4g0.2g26g0g
Sokeri 89g361kcal0g88.9g0g0g
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g30g43kcal3.7g0.1g3.1g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.6g2.4kcal0g0.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 78g267kcal7.9g54.4g0.9g2.7g
Flora vispi 20%75g165kcal2.2g3.7g15g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g58g326kcal4.9g32.1g19.8g0g
Kuohukerma15g51kcal0.3g0.4g5.2g0g
Voi, 1 tl, 5 g7.5g55kcal0.1g0.1g6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana990g3127kcal45.2g364.8g159.2g15.6g
Valittu annoskoko495g1564kcal22.6g182.4g79.6g7.8g
Annoskoko puolitettuna248g782kcal11.3g91.2g39.8g3.9g
Arvot/100g100g316kcal4.6g36.8g16.1g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=186333