Pataleipä

Sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää vesi ja suola maun mukaan, älä vaivaa.

Jätä vetelähkö seos huoneenlämpöön kelmun alle 18-22 tunniksi.

Jauhota taikina ja taputtele se litteäksi.

Käännä taikinan reunat itsensä päälle.

Jätä taikina leseillä päällystettynä ja liinaan käärittynä kahdeksi tunniksi astiaan.

Kuumenna uuni ja rautapata 225 asteiseksi, ja heitä taikina pataan.

Paista ensin n. 20 minuuttia kannen kanssa ja vielä n. 10 minuuttia ilman kantta, jotta leivän pinta ruskettuu.

Kaada leipä heti uunista leikkuulaudalle jäähtymään ja nauti.

Parasta vasta seuraavana päivänä

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Jerilin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 260g892kcal26.5g182g3.1g9.1g
Vesi200g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g2.5g9kcal1.1g1g0.1g0g
Kauralese 30g108kcal5.4g13.7g2.3g5.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana990g2018kcal66g393.4g11g28.8g
Valittu annoskoko495g1009kcal33g196.7g5.5g14.4g
Annoskoko puolitettuna248g505kcal16.5g98.4g2.8g7.2g
Arvot/100g100g204kcal6.7g39.7g1.1g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=220248