Mustikka-rahkapiirakka

Pohjaan:
8dl vehnäj.

5dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2tl leivinj.

2tl soodaa

250 voita sulatettuna

2dl piimää
2 munaa

5prk mustikkapilttiä

Rahkaseos:
500g rahkaa
2dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2 munaa
20-30ml sitruunamehua

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sulatettu voi.
Ota puolet annoksesta pinnalle muruiksi ripoteltavaksi.

Toiseen puoleen lisää piimä ja munat, tämä on pohjataikina.

Levitä taikina pellille.

Levitä mustikkasoseet taikinan päälle.

Sekoita rahkaan munat, sitruunamehu ja vanilliinisokeri.

Kaada rahkaseos päälle.

Ripottele murutaikina tasaisesti pinnalle.

Paista 200* ½tuntia.

Anna jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista.

Säilytä kylmässä.

Säilyy hyvänä yli viikonkin, parhaimmillaan yleensä siinä vaiheessa kun loppuu.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 87g297kcal8.8g60.6g1g3g
Sokeri 99g402kcal0g99g0g0g
Leivinjauhe 1.7g2.9kcal0.1g0.6g0g0g
Ruokasooda 1.7g0kcal0g0g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka2.7g11kcal0g2.6g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g42g304kcal0.4g0.4g33.3g0g
Piimä, rasvaton, maitokolmio, annos 150g33g10kcal1.1g1.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 37g52kcal4.6g0.1g3.8g0g
Rahka, rasvaton, maustamaton (Rainbow), annos 250g83g58kcal10g3.3g0.4g0g
Mustikkaa soseena (Piltti) 125g104g46kcal0.3g10.4g0.5g1.7g
Sitruunamehu, laimentamaton4.2g0.9kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana990g2370kcal50.6g357.2g78g9.4g
Valittu annoskoko495g1185kcal25.3g178.6g39g4.7g
Annoskoko puolitettuna248g593kcal12.7g89.3g19.5g2.4g
Arvot/100g100g239kcal5.1g36.1g7.9g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=430615