Eofiksen kaalipata

Perinteinen ja maistuva pataruoka

neljä annosta

400g naudan (luomu) jauhelihaa
voita ruskistamiseen
1 pienehkö varhaiskaali
2 porkkanaa
3 sipulia
vähän vettä
mausteita maun mukaan, esim.

suolaa, maustepippuria ja meiramia

Ruskista jauheliha voissa (valurauta) padassa.

Lisää paloitellut sipuli ja porkkanat, kuullota hetki.

Lisää paloiteltu kaali ja noin 2 dl vettä, laita kansi padan päälle ja hauduta kauan, siis ainakin tunti, mutta mitä pidempään sen parempaa.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta ja herkuttele esimerkiksi puolukoiden kanssa.

Lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1769g373kcal21.2g60.1g3.5g37.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g508g142kcal3g30.2g1g12.7g
Sipuli (käsittelemätön)508g138kcal6.6g24.4g1g8.6g
Vesi701g0kcal0g0g0g0g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g1401g2382kcal280.2g0g140.1g0g
Kevytlevi, 40%, vähäsuolainen70g280kcal4.9g1.4g28g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9912g6630kcal631.8g232.2g347.2g116.8g
Valittu annoskoko4956g3315kcal315.9g116.1g173.6g58.4g
Annoskoko puolitettuna2478g1658kcal158g58.1g86.8g29.2g
Arvot/100g100g67kcal6.4g2.3g3.5g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=223241