Hernekeitto

Liota herneitä muutama tunti (voit myös vain huuhtoa ne, mutta lisää siinä tapauksessa keittoaikaa).

Pilko sipuli ja palvikylki.

Laita ainekset kattilaan ja mausta lihaliemikuutiolla ja pippurilla.

Lisää neste (n. 2 litraa tai sen verran kuin kattilaan sopii).

Anna kiehua miedolla lämmöllä pari-kolme tuntia.

Keittoaika riippuu siitä kuinka kauan herneitä on liotettu, mutta kyllä sen sitten näkee, kun on valmista.

Lisää lopuksi sinappia maun mukaan, tarkista suolaisuus ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Jemi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 857g2590kcal153.6g415.6g8.6g91.7g
Palvikylki pala (Korpela), annos 300g514g1620kcal61.7g5.1g154.3g0g
Vesi3428g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)103g28kcal1.3g4.9g0.2g1.7g
Sinappi 26g34kcal1.1g3.6g1.5g0.4g
Lihaliemikuutio Maggi28g79kcal2.5g2g6.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9912g8702kcal440.4g862.4g342.2g187.6g
Valittu annoskoko4956g4351kcal220.2g431.2g171.1g93.8g
Annoskoko puolitettuna2478g2175kcal110.1g215.6g85.6g46.9g
Arvot/100g100g88kcal4.4g8.7g3.5g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=281576