Bolognesekastike

1. Kuumenna voi ja oliiviöljy kasarissa.

Lisää sipuli-, selleri-, porkkanasilppu ja persilja.

Kypsennä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta eivät ruskistuneita.

2. Lisää jauhelihat ja suola.

Hämmentele puuhaarukalla murumaiseksi.

3. Lisää joukkoon viini ja hauduta kastiketta nopin 3 minuuttia, kunnes neste imeytyy kasviksiin ja lihaan.

4. Lisää maito, muskottipähkinä ja lihaliemeen sekoitettu tomaattipyree.

Kiehauta ja vähennä lämpöä hetki, kun poreilu alkaa.

Pidä kansi raollaan ja hauduta kastiketta noin 2 tuntia mahdollisimman alhaisella lämmöllä välillä sekoittaen.

Lisää lihalientä tarvittaessa.

5. Ota kastike liedeltä ja lisää kerma ja pippuri.

Tarkista suolaisuus

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Kirpie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 3.5g10kcal0.4g1.3g0.1g0.9g
Kahvikerma (Ingman), annos 40g525g998kcal12.6g21g99.8g0g
Vesi, vesijohtovesi 1051g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio (Maggie, kirkas)63g189kcal5.7g6.3g15.1g0.1g
Tomaattipyree, Pirkka280g230kcal9.5g53.2g2.8g2.8g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 175g75kcal5.9g8.4g1.8g0g
Valkoviini makea 420g407kcal1.3g25.2g0g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 1401g3102kcal245.1g0g238.1g0g
Persilja 7g1.9kcal0.1g0.1g0g0.6g
Porkkana 490g160kcal3g27.3g1g12.5g
Lehtiselleri 105g13kcal1.2g1.2g0.2g1.1g
Sipuli (kuorittu)280g76kcal3.6g13.4g0.6g4.8g
Oliiviöljy 49g434kcal0g0g49g0g
Voi 105g762kcal1.3g0.4g85.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9912g12913kcal579.4g315.6g987.8g45.6g
Valittu annoskoko4956g6457kcal289.7g157.8g493.9g22.8g
Annoskoko puolitettuna2478g3228kcal144.9g78.9g247g11.4g
Arvot/100g100g130kcal5.8g3.2g10g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=62165