Jauhelihapiirakka

Valmista täyte: Ruskista isolla pannulla öljyssä jauheliha.

Lisää joukkoon loput täytenainekset.

Hauduta miedolla lämmöllä kunnes peruna on kypsää.

Jäähdytä täyte.

Kaaviloi piirakkalevy uunipellin kokoiseksi leivinpaperin päällä ja nosta se pellille.

Levitä täyte.

Kaaviloi toinen piirakkalevy kanneksi.

Painele reunat kevyesti sormilla kiinni.

Voitele kanamunalla.

Pinnalle voi ripotella korppujauihoja tai siemeniä.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Pellillisestä tulee helposti syötävää isommallekin porukalle.

Tarjoa esim.

salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 124 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkataikina, pakaste (Sunnuntai), annos 400g213g809kcal11.5g68.1g53.2g3.6g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.4g3.8kcal0g0g0.4g0g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 160g363kcal30.3g0g27.1g0g
Peruna, vanha, kuorittu 32g24kcal0.6g4.9g0.1g0.3g
Sipuli (kuorittu)4.2g1.1kcal0.1g0.2g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g4.3g4.4kcal0.3g0.7g0g0.1g
Maustepippuri, annos 1g0.3g0kcal0g0g0g0g
Persilja 13g3.6kcal0.2g0.1g0g1.1g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)53g88kcal1.6g2.1g8g0g
Kananmuna 50g(kpl)16g20kcal1.8g0g1.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana992g2634kcal92.8g152.2g180.4g10.4g
Valittu annoskoko496g1317kcal46.4g76.1g90.2g5.2g
Annoskoko puolitettuna248g659kcal23.2g38.1g45.1g2.6g
Arvot/100g100g266kcal9.4g15.3g18.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=267176