Kevyempi bostonkakku

Vatkaa kädenlämpöiseen maitoon kananmuna, sokeri, suola, kardemumma ja hiiva sekä noin puolet jauhoista.

Alusta lopuilla jauhoilla ja lisää lopuksi pehmeä margariini.

Anna taikinan kohota.

Kauli taikina suorakulmaiseksi levyksi ja levitä sille ohut kerros margariinia ja hilloa, tai vaihtoehtoisesti sokeria ja kanelia.

Kääri levy rullaksi ja leikaa 4-5cm paloja 10-11 kpl. Lado palat voideltuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan ja anna niiden kohota ennen paistamista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen201g66kcal6.6g9.8g0g0g
Kananmuna kuoreton 37g53kcal4.6g0.1g3.8g0g
Sokeri 100g407kcal0g100.2g0g0g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g6.7g21kcal0.7g4g0.5g1.9g
Hiiva 17g13kcal2.2g0.2g0.1g1.2g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 67g475kcal0.5g0.3g53.5g0g
Omenahillo, sokeroitu, 100g67g119kcal0.1g6.6g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana992g2306kcal29.4g242.4g116g6.2g
Valittu annoskoko496g1153kcal14.7g121.2g58g3.1g
Annoskoko puolitettuna248g577kcal7.4g60.6g29g1.6g
Arvot/100g100g232kcal3g24.4g11.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276854