Juustosämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä seos 37 asteiseksi.

Laita kulhoon hiiva ja lisää neste.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää seokseen juusto raastettuna ja jauhot.

Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi, joka irtoaa kulhon reunoista.

Kohota liinan alla n. tunti.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä vielä n. 30 min. Kypsennä uuni9n keskitasolla 225 asteessa, n. 10min.

Voitele haalealla vedellä heti paistamisen jälkeen.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 16g114kcal0.1g0.1g12.8g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen160g53kcal5.3g7.8g0g0g
Hiiva 16g12kcal2.1g0.2g0.1g1.1g
Juusto, Edam 24%, 8g siivu (Valio)96g317kcal25.9g0g23g0g
Vehnäjauho puolikarkea 208g714kcal21.2g145.6g2.5g7.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana992g2418kcal109.2g307.4g76.8g16.8g
Valittu annoskoko496g1209kcal54.6g153.7g38.4g8.4g
Annoskoko puolitettuna248g604kcal27.3g76.9g19.2g4.2g
Arvot/100g100g244kcal11g31g7.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316570