Kaali-porkkanakeitto Maidoton Gluteeniton

2 l vettä
1 kg keräkaalia(valkokaali)
5 porkkanaa (200 g)
1 (140g) sipuli
4 valkosipulin kynttä (20g)
3 rkl Luomu rypsiöljyä
300 g naudan paistijauhelihaa (7%)
2 tl yrttimaustetta
1 tl kirveliä1 tl mustapippuria kokon.

1 tl timjamia
2 pientä laakerinlehteä
3 tl suolaa

1) Kaali suikaloidaan
2) Porkkanat leikataan euron kolikon paksuisiksi lanteiksi
3) Sipuli ja valkosipuli kuutioidaan pieneksi silpuksi
4) Kattilaan lorautetaan n 1½ rkl Luomu rypsiöljyä; annetaan hetki kuumentua.

Lisätään öljyn sekaan kaalisuikaleet, porkkanalantit ja sipuleiden kuutiot ja käännellään niitä hetki
5) Kattilaan lisätään vesi.

Kuumennetaan kiehuvaksi
6) Jauheliha ruskistetaan pannulla n 1½ rkl:ssa rypsiöljyä
7) Ruskistettu jauheliha lisätään keiton joukkoon.

8) Yrttimauste, timjami, laakerinlehdet ja kirveli lisätään keittoon
9) Keitto saa hiljalleen porista levyllä, kunnes kaalit ja porkkanat ovat kypsiä (purutuntuma pitää säilyttää)
Suolaa lisätään keittäjän maun mukaan - mieluimmin vähän kuin paljon.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 248 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi266g0kcal0g0g0g0g
Valkokaali keräkaali 133g37kcal1.6g5.4g0.3g2.8g
Porkkana 27g8.7kcal0.2g1.5g0.1g0.7g
Sipuli (kuorittu)19g5kcal0.2g0.9g0g0.3g
Valkosipuli, tuore, silputtu2.7g2.8kcal0.2g0.4g0g0.1g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g6g54kcal0g0g6g0g
Naudan paistijauheliha 7%40g56kcal7.6g0g2.8g0g
Suola, annos 3g2g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.5g1.9kcal0g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana992g330kcal19.6g17.4g18.4g7.8g
Valittu annoskoko496g165kcal9.8g8.7g9.2g3.9g
Annoskoko puolitettuna248g82kcal4.9g4.4g4.6g2g
Arvot/100g100g33kcal2g1.8g1.9g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=310806