Kevyempi bostonkakku

Vatkaa kädenlämpöiseen maitoon kananmuna, sokeri, suola, kardemumma ja hiiva sekä noin puolet jauhoista.

Alusta lopuilla jauhoilla ja lisää lopuksi pehmeä margariini.

Anna taikinan kohota.

Kauli taikina suorakulmaiseksi levyksi ja levitä sille ohut kerros margariinia ja hilloa, tai vaihtoehtoisesti sokeria ja kanelia.

Kääri levy rullaksi ja leikaa 4-5cm paloja 10-11 kpl. Lado palat voideltuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan ja anna niiden kohota ennen paistamista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen2007g662kcal66.2g98.3g0g0g
Kananmuna kuoreton 368g525kcal46g1.1g37.7g0g
Sokeri 1003g4073kcal0g1002.4g0g0g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g67g208kcal7.4g40.1g4.7g18.7g
Hiiva 167g125kcal21.9g1.8g0.7g11.5g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 669g4751kcal5g2.7g535.1g0g
Omenahillo, sokeroitu, 100g669g1185kcal1.3g65.6g1.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9920g23056kcal295.6g2424g1159g60.4g
Valittu annoskoko4960g11528kcal147.8g1212g579.5g30.2g
Annoskoko puolitettuna2480g5764kcal73.9g606g289.8g15.1g
Arvot/100g100g232kcal3g24.4g11.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276854