Tomaatti-basilikakeitto

Hienonna sipuli, kuori ja kuutioi peruna.

Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä kattilassa ja kuullota sipuli ja peruna.

Lisää tomaattimurska.

Lisää 4-5dl vettä ja 1½ rkl kasvisfondia.

Kiehauta ja keitä hiljalleen 10 min. Mausta keittämisen aikana 1 tl sokeria, yrttisuolalla, mustapippurilla ja 1tl kuivattua basilikaa.

Soseuta, jos haluat keitosta tasaisen.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Jonayla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)44g12kcal0.6g2.1g0.1g0.7g
Peruna, keskikokoinen 60g400g240kcal6g52g0.4g3.6g
Oliiviöljy 80g707kcal0g0g80g0g
Tomaattimurska 2559g752kcal14.3g135.6g5.1g48.6g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)72g72kcal5.4g12.2g0.4g1.5g
Sokeri 10g39kcal0g9.6g0g0g
Suola, annos 3g4.2g0kcal0g0g0g0g
Basilika, tuore 192g52kcal6g2g1.5g3.1g
Vesi1600g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9920g3749kcal64.6g427g175g115g
Valittu annoskoko4960g1874kcal32.3g213.5g87.5g57.5g
Annoskoko puolitettuna2480g937kcal16.2g106.8g43.8g28.8g
Arvot/100g100g38kcal0.7g4.3g1.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=299766