Kaali-porkkanakeitto Maidoton Gluteeniton

2 l vettä
1 kg keräkaalia(valkokaali)
5 porkkanaa (200 g)
1 (140g) sipuli
4 valkosipulin kynttä (20g)
3 rkl Luomu rypsiöljyä
300 g naudan paistijauhelihaa (7%)
2 tl yrttimaustetta
1 tl kirveliä1 tl mustapippuria kokon.

1 tl timjamia
2 pientä laakerinlehteä
3 tl suolaa

1) Kaali suikaloidaan
2) Porkkanat leikataan euron kolikon paksuisiksi lanteiksi
3) Sipuli ja valkosipuli kuutioidaan pieneksi silpuksi
4) Kattilaan lorautetaan n 1½ rkl Luomu rypsiöljyä; annetaan hetki kuumentua.

Lisätään öljyn sekaan kaalisuikaleet, porkkanalantit ja sipuleiden kuutiot ja käännellään niitä hetki
5) Kattilaan lisätään vesi.

Kuumennetaan kiehuvaksi
6) Jauheliha ruskistetaan pannulla n 1½ rkl:ssa rypsiöljyä
7) Ruskistettu jauheliha lisätään keiton joukkoon.

8) Yrttimauste, timjami, laakerinlehdet ja kirveli lisätään keittoon
9) Keitto saa hiljalleen porista levyllä, kunnes kaalit ja porkkanat ovat kypsiä (purutuntuma pitää säilyttää)
Suolaa lisätään keittäjän maun mukaan - mieluimmin vähän kuin paljon.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 248 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2664g0kcal0g0g0g0g
Valkokaali keräkaali 1332g370kcal15.9g54.1g2.7g28g
Porkkana 266g87kcal1.7g14.8g0.5g6.8g
Sipuli (kuorittu)187g50kcal2.4g9g0.4g3.2g
Valkosipuli, tuore, silputtu27g28kcal2.1g4.3g0.2g0.6g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g60g540kcal0g0g59.9g0g
Naudan paistijauheliha 7%400g556kcal75.9g0g28g0g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 4.7g19kcal0g4.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9920g3298kcal196g173.8g183.4g77.2g
Valittu annoskoko4960g1649kcal98g86.9g91.7g38.6g
Annoskoko puolitettuna2480g825kcal49g43.5g45.9g19.3g
Arvot/100g100g33kcal2g1.8g1.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=310806