Gluteeniton vuokaleipä

1. Laita uuni 200 asteelle.

2. Sekoita jauhot, pellavansiemenet, cashewpähkinät ja ruokasooda kulhossa.

2. Lisää rasvaton piimä tai rasvaton jogurtti ja puolukkahillo.

2. Voitele ja jauhota puolentoista litran leipävuoka ja kaada siihen taikina.

3. Ripottele halutessasi pellavansiemeniä taikinan pinnalle.

4. Paista uunin alaosassa noin 60 min.
5. Ota leipä vuoasta ja anna jäähtyä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Vilkkumiina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Teff-jauho (Oriola), annos 60g2511g8060kcal248.6g1596.9g75.3g195.9g
Pellavansiemen kokonainen 233g1179kcal46.2g2.3g97.7g61.6g
Cashewpähkinä 323g1854kcal64.6g60.7g149.6g11.3g
Ruokasooda, annos 1tl (Yleinen), annos 5g36g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g18g0kcal0g0g0g0g
Piimä, rasvaton (Valio)1435g459kcal47.3g64.6g0g0g
Puolukkahillo 413g566kcal0.7g134.8g0.8g4.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9936g24236kcal814.8g3718.6g646.8g546.2g
Valittu annoskoko4968g12118kcal407.4g1859.3g323.4g273.1g
Annoskoko puolitettuna2484g6059kcal203.7g929.7g161.7g136.6g
Arvot/100g100g244kcal8.2g37.4g6.5g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=416141