Paholaisen piirakka

Uunipellillisestä tulee n. 20-25 annosta.

Pohja

5 dl vehnäjauhoja
4 3/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa

1 dl kaakaojauhetta
50 g voita
2 ½ dl vettä
3 kananmunaa

Kuorrutus

4 dl (250g) tomusokeria
40 g voita
3 rkl maitoa
1-2 tl vaniljasokeria

(Pohjalle ja) päälle Mariannerouhetta

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.

Lisää joukkoon vesi ja sulatettu margariini.

Vatkaa muutama minuutti.

Lisää sitten joukkoon kananmunat ja vatkaa vielä pari minuuttia.

Ripottele pellille Mariannerouhetta.

Kaada taikina rouheen päälle ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Valmista kuorrutus.

Sekoita sulatettu margariini ja muut täytteen ainekset keskenään.

Levitä jäähtyneen pohjan päälle.

Ripottele pinnalle reilusti Mariannerouhetta.


Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho, sunnuntai95g334kcal11.4g67.7g2g2.9g
Sokeri 119g481kcal0g118.4g0g0g
Leivinjauhe 0.9g1.5kcal0g0.3g0g0g
Ruokasooda 1.5g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.2g4.7kcal0g1.2g0g0g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Kaakaojauhe, tumma Van Houten29g97kcal6.9g13.2g6.2g3.2g
Voi 15g106kcal0.2g0.1g11.9g0g
Vesi73g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna, keitetty 48g69kcal6.1g0.1g5g0g
Tomusokeri 1dl=60g73g293kcal0g73.4g0g0g
Voi 12g85kcal0.1g0g9.5g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen13g4.4kcal0.4g0.6g0g0g
Marianne rae (Fazer), annos 25g15g70kcal0.5g9.7g3.2g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana994g3093kcal51.2g569.4g75.6g13.6g
Valittu annoskoko497g1547kcal25.6g284.7g37.8g6.8g
Annoskoko puolitettuna249g773kcal12.8g142.4g18.9g3.4g
Arvot/100g100g311kcal5.1g57.3g7.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=367135