Lihapullat, espanjalaiset (Painonvartijat)

250 g naudan paistijauhelihaa
1 munanvalkuainen
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
1 rkl kuivattua yrttiseosta
1 tlk (500 g) paseerattua säilöttyä tomaattia
1 tlk (n. 200 g) säilöttyjä herkkusieniviipaleita
1 rkl paprikajauhetta

Päälle: hienonnettua tuoretta persiljaa

1. Pane jauheliha kulhoon ja sekoita joukkoon valkuainen.

2. Kuori ja hienonna sipulit ja murskaa valkosipulinkynnet.

Lisää jauhelihan joukkoon.

Mausta seos maun mukaan suolalla sekä mustapippurilla ja yrttimausteilla.

Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

3. Tee taikinasta kostutetuin käsin pieniä lihapullia.

4. Kuumenna pinnoitettu paistinpannu ja lisää lihapullat pannuun pienissä erissä.

Paista niitä ilman rasvaa kieritellen, kunnes ne ovat joka puolelta kauniin ruskeita.

5. Kaada paseeratut tomaatit ja herkkusienet liemineen pannuun.

Mausta paprikajauheella ja kypsennä miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoittaen 10-15 minuuttia.

Tarkista maku ja mausta tarpeen mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 284 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha110g182kcal20.8g0g10.9g0g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g15g5.7kcal1.4g0g0g0g
Sipuli 57g17kcal0.7g2.7g0.1g1g
Valkosipuli tomaattimurska (Eldorado), annos 400g3.5g1.2kcal0g0.2g0g0g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.4g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g219g55kcal2.8g9.2g0.4g0g
Herkkusieni säilyke 88g15kcal1.8g0.2g0.3g2.1g
Paprikajauhe 2.6g8.4kcal0.4g0.5g0.3g1g
Persilja 0.9g0.2kcal0g0g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana994g570kcal55.8g26g24g8.6g
Valittu annoskoko497g285kcal27.9g13g12g4.3g
Annoskoko puolitettuna249g143kcal14g6.5g6g2.2g
Arvot/100g100g57kcal5.6g2.6g2.4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100221